Jūs esate: Pradžia » Jaunimui » GRIKINĖS BABKOS KEPIMAS IR DZŪKŲ TRADICIJOS

GRIKINĖS BABKOS KEPIMAS IR DZŪKŲ TRADICIJOS

Dzūkų tradicijos ir papročiai, pasigaminsite grikinę babką, degustuosite

Programa skirta ugdyti pažinimo, menines ir kulinarines kompetencijas per tradicinius gaminius, atskleisti mūsų šalies etinės kultūros išskirtinumą, jos archaiškumą, neišsenkantį kūrybiškumą.

Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.

Dzūkijos nederlingose žemėse grikių babka buvo ir tebėra ypatingas patiekalas. Tai – grikinių miltų apvalus dzūkų šventinis pyragas,  būdingas tik dzūkų regionui.

 

Edukacijos metu susipažinsite su babkos kepimo tradicijomis, kartu su šeimininke pasiruošite ir išsikepsite babką. Kol babka keps išgirsite pasakojimą apie grikių atsiradimą Lietuvoje, pasimokysite  dzūkų krašto dainų, muzikinių žaidimų.

Iškepus babką degustuosite (galima pasiimti su savimi).

Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.

Vieta: Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos

Trukmė: 3-4 val.

Kaina: 7€ žmogui

Žmonių skaičius: 15+

Amžius: 7+

Kalba: LT RU

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes