Jūs esate: Pradžia » Jaunimui » GRUZINIŠKO CHAČAPURI KEPIMAS

GRUZINIŠKO CHAČAPURI KEPIMAS

Receptai, gamyba, ragavimas

Programa skirta  ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per tautinių mažumų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies tautinių mažumų išskirtinumą.

Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.

Nuo seno Trakai buvo daugiatautis miestas. Į Trakus vilioja ne tik gamtos grožis, didinga pilis, bet ir karaimų, totorių kulinarinis paveldas. Nuo šiol Trakuose galėsite pažinti ir gruzinų kulinarinį paveldą.

 Jus pasitiks gruzinų tautiniais drabužiais pasipuošę programos rengėjai. Klausysite pasakojimo apie gruzinų papročius, virtuvės tradicijas, Gruzijos regiono Kachetijos išskirtinumą.

Gaminsime Chačapuri – Gruzijos virtuvės simbolį. Chačiapuris – sudurtinis žodis, reiškiantis „sūrį“ ir „duoną“.

Gruziniškas maistas tikrai labai skanus ir įkvepia kulinariniams eksperimentams. Vienas tokių patiekalų yra chačapuris. Jo įdarui gaminti gruzinai naudoja tirpstančius minkštus vietinius sūrius – sulgunį ir imerulį. Sūrių žinovai sako, kad juos galima pakeisti mocarelos ir fetos mišiniu.

Chačiapuris labai kasdieniškas produktas, kuris dažniausiai valgomas tiesiog rankomis, kaip užkandis.

Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.

Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, +37069877175.

Vieta: Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos

Trukmė: 1,5-2

Kaina: 6€ žmogui

Žmonių skaičius: 15+

Amžius: 7+

Kalba: LT RU

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes