Jūs esate: Pradžia » Jaunimui » KARAIMIŠKŲ KIBINŲ KEPIMAS

KARAIMIŠKŲ KIBINŲ KEPIMAS

Receptai, gamyba, ragavimas.

Programa skirta  ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per tautinių mažumų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies tautinių mažumų išskirtinumą.

Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.

Lietuvoje gyvena 154 tautybių žmonės. Be lietuvių, kurių yra apie 84,2%, mūsų Tėvynėje dar gyvena: lenkai, rusai, ukrainiečiai, baltarusai, totoriai, karaimai, romai ir kitų tautų atstovai. Pastarosios trys tautos priklauso Lietuvos tautinių mažumų (neturinčių savo valstybės) grupei, kiekviena tauta turi savo tradicijas.

Karaimai –  tiurkų grupės tauta, gyvenanti Lietuvoje.  Jie priklauso seniausioms tiurkų gentims – Kipčiakams. 1397 m. Vytautas Didysis po žygio į Aukso Ordos stepes, į Lietuvą atgabeno kelis šimtus karaimų šeimų. Jie buvo apgyvendinti Trakuose. Vytautas juos labai vertino už ištikimybę, todėl jų kariams pavedė saugoti abi (pusiasalio ir salos) Trakų pilis. Tuo tarpu civiliai dirbo žemę, kurios Vytautas jiems atseikėjo po 150 ha.

Jei pasirinksite susipažinti su šios tautos nacionaliniu pyragėliu– kibinais, sužinosite ir kaip jį pasigaminti. Pusmėnulio formos, su kapotos avienos ir svogūnų įdaru, karaimų pyragėlis yra vienas iš žinomiausių tautos patiekalų.

Edukacinę programą veda ir agal šeimos atentišką receptą mokina kepti kibinus trakietė karaimė.

Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.

Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, +37069877175.

Vieta: Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos

Trukmė: 1,5-2

Kaina: 12€ žmogui

Žmonių skaičius: 15-24

Amžius: 7+

Kalba: LT RU PL

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes