Jūs esate: Pradžia » Jaunimui » SŪRIŲ GAMYBA IR DEGUSTACIJA

SŪRIŲ GAMYBA IR DEGUSTACIJA

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Sūrio kelias, technologija, procesas, sūrių gamyba ir degustacija


Vieta: Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos
Trukmė: 1,5-2
Kaina: 7€ žmogui
Žmonių skaičius: 15+
Amžius: 10+
Kalba: LT RU PL
 
Programa skirta ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas kulinarinio paveldo veikla. Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.


Sūris – visame pasaulyje žinomas maisto gaminys, turintis skirtingas tradicijas, receptūras ir technologijas. Ūkininkė pristatys savo šeimos ūkio tradicijas, pačios rankomis gaminamų sūrių gamybos technologijas ir savybes. Sužinosite sūrio gamybos etapus nuo šviežiai pamelžto karvės pieno iki patiekimo ant stalo su įvairiais pagardais.


Užsiėmimo metu iš natūralaus karvės pieno pasigaminsite keletą sūrių su skirtingais priedais, degustuoti sūrius su medumi ar uogiene.


Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.


Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, +37069877175.
Trakų krašto tradicinių amatų centre 10:00-17:00 veikia suvenyrinė parduotuvėlė.