Istorija, receptai, gamyba, ragavimas.
Programa skirta ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per tautinių mažumų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies tautinių mažumų išskirtinumą.
turguose.
Edukacijos metu mokinsitės kepti totorišką pyragą Čiak-Čiak, tautos nacionalinį desertą gamintą nuo neatmenamų laikų, kaip privalomą vestuvių, krikštynų atributą.
Čak-čak ‑ rytietiškas skanėstas, aliejuje skrudintos tešlos gabalėliai su medumi, nacionalinis Kazanės totorių ir baškirų patiekalas.
Pavadinimas "Čak-čak" išvertus iš totorių kalbos reiškia vos-vos. Greičiausiai toks pavadinimas atsirado dėl to, kad čak-čak gamindavo per dideles šventes ir visiems dalindavo po mažą gabalėlį.
Čak-čak gaminamas iš minkštos tešlos, paruoštos iš aukščiausios rūšies miltų ir šviežių kiaušinių. Kuo minštesnė tešla, tuo trapesnis ir traškesnis bus čak-čak. Iš tešlos formuojamos plonos juostelės, arba maži kamuoliukai, apskrudinami puode, vėliau padengiamos pakaitinto medaus ir cukraus pudros mišiniu. Patiekalui suteikiama įvairi forma, dažniausiai piramidės, galima apibarstyti džiovintais vaisiais.
Čak-čak patiekiamas desertui prie kavos ar arbatos puodelio.
Edukacinę programą veda totorė.
Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, +37069877175.
Vieta: Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos
Trukmė: 1,5-2
Kaina: 7€ žmogui
Žmonių skaičius: 15+
Amžius: 10+
Kalba: LT RU