Jūs esate: Pradžia » Jaunimui » TOTORIŲ PYRAGO „ČAK-ČAK” KEPIMAS

TOTORIŲ PYRAGO „ČAK-ČAK” KEPIMAS

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Istorija, receptai, gamyba, ragavimas.

Programa skirta  ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per tautinių mažumų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies tautinių mažumų išskirtinumą.

turguose.

Edukacijos metu mokinsitės kepti totorišką pyragą Čiak-Čiak, tautos nacionalinį desertą gamintą nuo neatmenamų laikų, kaip privalomą vestuvių, krikštynų atributą.

Čak-čak ‑ rytietiškas skanėstas, aliejuje skrudintos tešlos gabalėliai su medumi, nacionalinis Kazanės totorių ir baškirų patiekalas.

Pavadinimas "Čak-čak" išvertus iš totorių kalbos reiškia vos-vos. Greičiausiai toks pavadinimas atsirado dėl to, kad čak-čak gamindavo per dideles šventes ir visiems dalindavo po mažą gabalėlį.

Čak-čak gaminamas iš minkštos tešlos, paruoštos iš aukščiausios rūšies miltų ir šviežių kiaušinių. Kuo minštesnė tešla, tuo trapesnis ir traškesnis bus čak-čak. Iš tešlos formuojamos plonos juostelės, arba maži kamuoliukai, apskrudinami puode, vėliau padengiamos pakaitinto medaus ir cukraus pudros mišiniu. Patiekalui suteikiama įvairi forma, dažniausiai piramidės, galima apibarstyti džiovintais vaisiais.

Čak-čak patiekiamas desertui prie kavos ar arbatos puodelio.

Edukacinę programą veda totorė.

 

Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.

 

Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, +37069877175.

Vieta: Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos

Trukmė: 1,5-2

Kaina: 7€ žmogui

Žmonių skaičius: 15+

Amžius: 10+

Kalba: LT RU